HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Canarische aardappelen (papas arrugadas) met mojo picon

Geplaatst op 09/08/2022 door beaufood

Hola! Ik ben weer terug van een fan-tas-tische vakantie op Tenerife. We hebben zó genoten van de zon, de gezelligheid en natuurlijk van het heerlijke eten. Zo bestelde ik bijvoorbeeld een keer Canarische aardappelen – beter bekend als papas arrugadas. Dat klinkt misschien niet heel spannend, maar ik sta nog steeds versteld van hoe goed deze aardappeltjes smaakten. Zo vol van smaak! De bereiding is heel eenvoudig: je kookt de aardappelen in een pan met veel (maar dan bedoel ik ook echt: veel) zout. Net zolang tot het water verdampt is en de aardappeltjes achterblijven met een zoutig laagje. Serveer ze met een lekkere dip als tapashapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Heel klassiek en puur van smaak – een ideale side dish!

Mojo picon (dip voor bij de Canarische aardappelen)

Die Spanjaarden kennen het geheim van een goeie dip wel. Aioli is veruit de bekendste (en I love it!) maar ook het sausje dat ik bij de papas arrugadas kreeg, is het proberen waard. Deze dip heet ook wel ‘mojo picon’, wat zoveel betekent als ‘pittige saus’. Spijker op de kop, want dat is ook wat deze dip is: pittig. Het hoofdingrediënt van mojo picon is geroosterde rode paprika, die je upspiced met een rood pepertje.

Lees verder op www.beaufood.nl