HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gnocchi traybake met salieboter en geitenkaas

Geplaatst op 04/08/2022 door beaufood

Ik kreeg de laatste tijd veel het verzoek om makkelijke avondmaaltijden te delen. Doen we! En wat is er makkelijker dan deze gnocchi traybake? Weinig, kan ik je vertellen. Je gooit alles bij elkaar op een ovenplaat en laat de oven het werk doen. Kan jij ondertussen de vaatwasser uit- en inruimen, je haar föhnen, een boek uitlezen. En daarna staat er een heerlijke en supergezonde maaltijd voor je klaar. Deze gnocchi traybake bevat namelijk biologische kipfilet, courgette, broccoli én tomaat. Maarrr jullie kennen me natuurlijk een beetje: ik gaf ook dit gerecht een leuke culinaire twist. Toen er nog 5 minuten oventijd op de teller stond, strooide ik wat geraspte geitenkaas over de plaat zodat de groenten een lekker goudbruin kaaskorstje kregen. Ook maakte ik een smakelijke knoflook-salieboter voor over de gnocchi, kip en groenten heen. Al met al een smakelijke en ideale maaltijd voor een doordeweekse avond!

Makkelijke traybakes

Oké, laten we eerlijk zijn: traybakes zijn niets meer en niets minder dan gerechten die je gewoon, hoppa, in één keer in de oven schuift. Met die definitie zou ook een diepvriespizza een traybake zijn – maar je snapt ‘m ;) Hoewel ik gek ben op uitpakken in de keuken en er totáál geen moeite mee heb om in zes pannen tegelijk te roeren, vind ik traybakes ook wel echt een uitvinding hoor. Superhandig op de dagen dat de dingen des levens nét een beetje meer moeite kosten dan anders. Slecht geslapen, ziekjes – dat soort dagen. Een snelle, makkelijke en toch gezonde maaltijd is dan hartstikke welkom. En ook fijn: het levert nauwelijks afwas op, dus ook na het eten prijs je jezelf gelukkig. Soms, héél soms, moet je het niet moeilijker maken dan nodig is.

Lees verder op www.beaufood.nl