HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Perfect malse octopus van de barbecue met balsamicosaus

Geplaatst op 03/08/2022 door beaufood

Er zijn soms van die gerechten die me echt bezighouden. Slapeloze nachten, eindeloze Google-sessies, tig tripjes naar de winkel. Gevolgd door heel wat experimenten, om dat riedeltje vervolgens weer te herhalen. Nou beste mensen, dit was er zo een. Ik ben zooo lang bezig geweest met het vinden van hét recept voor malse octopus van de barbecue. In restaurants vind ik het namelijk altijd heerlijk, zo’n fijn mals octopusje. Maar zelf kreeg ik het trucje maar niet in de vingers. Ik was vaak dichtbij, maar perfect? Dat werd ‘ie niet. Maar ik heb ‘m! Het finetunen heeft z’n vruchten afgeworpen, want deze octopus van de barbecue is werkelijk fan-tas-tisch. Zo boterzacht dat je er bijna niet meer op hoeft te kauwen, zoals het hoort. (Want niets zo verschrikkelijk als taaie octopus, brrr…) Erbij serveerde ik intens smaakvolle balsamicosaus en olijfjes. Heel veel meer heeft dit mooie gerecht niet nodig. Ik vertel je er alles over!

Zo maak je perfect malse octopus

De strijd is gestreden! We got ‘m – het perfecte recept voor malse octopus. De lastigheid zit ‘m dus echt in die malsheid. Ik vond verschillende trucjes op het internet en heb er ook een aantal geprobeerd. Onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ heb ik zelfs een kurk meegekookt met de octopus. Ik las ook ergens over het invriezen van de tentakels, om ze vervolgens weer helemaal te laten ontdooien voor het koken. Dáár had ik geen zin in, maar gelukkig bleek het ook niet nodig te zijn.

Lees verder op www.beaufood.nl