HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat kun je het beste eten bij het geven van borstvoeding?

Geplaatst op 02/08/2022 door fitnl

Al tijdens de zwangerschap bereidt je lichaam zich voor op het geven van borstvoeding. Ook is het vrij algemeen bekend dat je in die periode bepaalde voedingsmiddelen dient te vermijden als zwangere. Maar waar moet je zelf wat betreft je voeding rekening mee houden als je kind geboren is? Wat kun je het beste eten tijdens het geven van borstvoeding? 

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby, maar het geven van borstvoeding is ook goed voor jouw gezondheid. Veel moeders starten daarom met het geven van borstvoeding. Geadviseerd wordt om in ieder geval de eerste 6 maanden borstvoeding te geven. Dit is voor de één makkelijker dan voor de ander. Kijk dus vooral samen met je begeleidingsteam en eventuele partner wat het beste voor jou werkt. Er komt veel kijken bij het geven van borstvoeding en letten op je eetpatroon is hier één onderdeel van. Daarom wordt in dit artikel kort beschreven waar je wat betreft je eigen voeding rekening mee wilt houden.

Wat heb je op een dag nodig?

Misschien wil je na de zwangerschap snel weer in je oude kleding passen. Maar ga vooral niet op dieet. Het geven van borstvoeding kost namelijk energie en vocht. Daarom is het belangrijk dat je dit zelf voldoende aanvult. Ook heb je voldoende voedingsstoffen nodig. Door wat meer noten, vlees (of vleesvervangers), vetten en volkorenbrood te eten kan je dit prima aanvullen. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende drinkt.

Lees verder op www.fit.nl