HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Watermeloenijs (slush puppy)

Geplaatst op 19/08/2022 door beaufood

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik maakte er een verfrissend drankje van. Een watermeloen slush puppy! Lekker koud en hydraterend op een bloedhete zomerdag, maar tegelijkertijd ook een goed zoet tussendoortje. Ook weer niet té zoet, want ik voegde passievrucht en citroen toe aan het watermeloenijs-mengsel voor een friszuur tintje. Vergeet ik bijna nog te vertellen hoe vreselijk simpel dit te maken is. Met minimale voorbereidingstijd mix je deze slush puppy binnen een paar minuten in elkaar. Kan je snel weer terug naar je voetenbadje (of zwembad, voor de lucky ones onder ons) ;)

Watermeloen

Ik vind dat watermeloen véél te weinig credits krijgt. In Nederland dan, want juist in heel veel andere (warmere) landen is het heel populair. Ga op vakantie naar de kust van de Middellandse zee en je ziet geen ontbijtbuffet zonder een schaal met partjes watermeloen, geen strand zonder watermeloenverkoper en geen supermarkt zonder voorgesneden stukken van dit fijne fruit. Ik hou ervan! Het is lekker zoet, maar ook heel licht op de maag en dorstlessend. Niet zo gek, want een watermeloen bestaat voor ongeveer 95% uit water. Verder bevat watermeloen ook veel ijzer en vitamine C. Prima snack voor de zomer, dus!

Lees verder op www.beaufood.nl