HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Abrikozen salade met burrata en honingsalsa

Geplaatst op 21/08/2023 door beaufood

De winkels liggen er weer vol mee. Prachtige oranje-roze sappige abrikozen! Ik maakte er een gezonde salade mee. Zonder sla dit keer (ik kocht een krop maar die was bij thuiskomst vervolgens nérgens meer te bekennen), dus dan maar met een blik Italiaanse cannellini bonen die ik nog in de kast had staan. Je weet wel, die boterzachte witte boontjes. Abrikozen, bonen, romige burrata, verse munt, basilicum en honingsalsa. Het bleek een gouden combi te zijn!

Abrikozen en burrata 

Ik weet niet wat het is met de combinatie fruit en kaas maar dit zijn echt hele, héle dikke smaakvrienden. Perzik en geitenkaas, peer en gorgonzola, geroosterde druiven en camembert (of brie) en zo ook met abrikozen en burrata. Goddelijk kan ik je vertellen. Maak daar een friszoete honingsalsa bij gemaakt van honing, olijfolie, verse munt & basilicum en je hebt een supergezonde salade. Die ook nog eens lekker vullend is door het gebruik van bonen! Je kunt de cannellini bonen ook vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten of (wat in de de eerste instantie mijn idee was) door botersla of veldsla.

Geniet van deze gezonde abrikozen salade!

Lees verder op www.beaufood.nl