HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Coquille ceviche met Aziatische sinaasappelmarinade

Geplaatst op 18/08/2023 door beaufood

Als je mij ergens wakker voor mag maken, dan zijn dat wel coquilles. Het botermalse, zachtzoete visvlees uit de Sint Jacob-schelp. Heer-lijk. De klassieke wijze om coquilles te bereiden is door ze kort te bakken in een klont goede roomboter met een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Niet te lang hoor, dan worden ze taai en dat is zonde. Maar wist je dat coquilles zich ook perféct lenen voor ceviche? Vandaag deel ik een van mijn favo recepten met je: coquille ceviche met Aziatische sinaasappel marinade! Geweldig als voor,- of tussengerecht.

Ceviche van coquille

Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru. Bij dit gerecht gaar je verse, rauwe vis in een marinade van citrusvruchten. Door de zuren gaart de vis licht en trekken de smaken extra goed in. Vaak wordt er citroen of limoen gebruikt voor ceviche marinade, maar voor deze coquille ceviche kies ik voor sinaasappel! Dit combineert echt hémels bij het zachtzoete visvlees van coquilles. De lamsoor geeft de coquille ceviche een knapperige zilte touch, maar als je hier niet aan kunt komen dan kun je ook zeekraal gebruiken of eventueel wat knapperige ringetjes lente-ui. 

Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl