HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Doperwten caprese

Geplaatst op 16/08/2023 door KokenmetKarin

Doperwten mogen nooit ontbreken in mijn vriezer. Die vrolijk knalgroene ronde bolletjes, u kent ze wel. Handig als een gerecht toch wat te weinig groente bevat, of wel een snufje instant fleur kan gebruiken. En ook nog eens gaar in een oogwenk. Ideaal spul dus om altijd bij de hand te hebben.

Want verse doperwten, die zijn er maar kort, rond eind juni. Bovendien zitten ze verstopt in peulen die je eerst zelf – rits, rats – stuk voor stuk moet openmaken. Dat is best even een klusje. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je van een tas vol doperwten-in-de-peul hooguit een handjevol knikkertjes over houdt.

Allemaal waar. Maar ja, toen begon ik in Frankrijk een eigen moestuin en ging ik zelf doperwten kweken. Dat ging meteen van jetje. Alras slingerden er ranke klimplantjes omhoog langs mijn zelfgeknutselde hekje en hingen er overal peulen ‘pluk mij! pluk mij!’ te lonken. Die ik vervolgens gelukzalig in het zonnetje met een glaasje erbij in alle gemak ging zitten doppen.

Heus mensen, nergens word je gelukkiger van. Alle muizenissen verdwijnen als sneeuw voor de zon, de prompte remedie tegen oeverloos gepieker. Je gunt het iedereen.
Voor hét versedoperwtenrecept bij uitstek ga ik altijd te rade bij Volkskrantcollega Onno Kleyn, met zijn jaarlijkse ode aan gestoofde doperwtjes op z’n Frans, met sla en een hand spekjes. Dat recept ga ik u niet geven, dat staat hier online.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl