HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde wortels met pesto en parmezaanse kaas

Geplaatst op 19/08/2023 door beaufood

Nederland gezonder later eten: dat is de voornaamste reden dat Beaufood ooit is ontstaan. Ik wil je inspireren om lekker veel (of in ieder geval meer) groenten te eten! Door middel van smaakvolle en eenvoudige recepten met groenten in de hoofdrol en met een creatievere bereidingswijze dan het slapkoken van groenten in een pan water. Waardoor er trouwens ook nog eens onnodig voor voedingsstoffen verloren gaan, maar dat terzijde ;) Met groenten kun je zóveel meer kanten op. Neem bijvoorbeeld een bosje bospenen. Die kun je dus ge-wel-dig in hun geheel roosteren in de oven. Geroosterde wortels zijn veel smaakvoller dan gekookte én ze behouden zo ook nog eens meer voedingsstoffen. Het liefst rooster je de wortels wat langer op lage temperatuur, maar ik snap dat je daar na een drukke werkdag niet altijd de tijd voor hebt. In dat geval is korter roosteren op hoge temperatuur ook prima. Daarover hieronder meer!

En zei ik al dat wortels, rode pesto en parmezaanse kaas echt een wáánzinnig lekkere combi is? 

Geroosterde wortels

Je kunt wortels op twee manieren roosteren. Kort op hoge temperatuur of lang op lagere temperatuur van zeg zo’n 100 graden. Allebei lekker, maar het liefst ga je voor de lage temperatuur. Goede plantaardige antioxidanten verliezen namelijk hun werking als ze worden verhit. En hier is niet veel voor nodig, dit begint al bij 50 graden. Nu wordt het wel een héél lang verhaal als je de wortels roostert op 50 graden, maar ga eens voor een gulden middenweg van 100 graden. Schuif ze gewoon meteen in de oven als je thuis komt van werk en de oven doet de rest! Smeer ze van te voren wel even in met een lekkere laag zelfgemaakte rode pesto. Rode pesto en wortels zijn namelijk dikke, dikke smaakvrienden. Serveer de geroosterde wortels zo óf (leuk als je een etentje geeft) op een bedje van opgeklopte sesampasta. Goddelijke combi kan ik je vertellen. Maar opgeklopte sesampasta of niet, dat goudbruine korstje van parmezaanse kaas mag je niet achterwege laten hoor!

Lees verder op www.beaufood.nl