HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Tonijn tataki met hoisinsaus

Geplaatst op 16/08/2023 door beaufood

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort dichtschroeit in de pan en vervolgens in dunne plakjes snijdt. Je kunt de plakjes tonijn vervolgens dippen in sojasaus, maar ik ging een keer voor hoisinsaus. En dat was heel, héél lekker. Helemaal in combinatie met sesamzaadjes en knapperige lente-ui!

Tataki van tonijn

Bij tonijn tataki bak je alleen de buitenkant van de vis. De binnenkant is daardoor nog rauw en heerlijk mals. Dat bakken doen we in een zo heet mogelijke pan. Hierdoor schroeit de tonijn direct dicht en krijgt hij een mooi goudbruin jasje zónder te ver door de bakken. En weet je wat helemáál lekker is.. De tonijn niet in de pan bakken, maar kort dichtschroeien met een brander. Deze moet je natuurlijk wel net even in huis hebben, maar als je dat hebt: ga ervoor! Hierdoor krijgt de tonijn een superlekkere geroosterde touch. Ik gebruik deze brander ook graag voor het branden van plakjes zalm op sushi, gamba’s, crème brûlée (of course), beef tataki of oesters! Het staat ook nog eens zo lekker fancy aan tafel als je aankomt met zo’n brander én je geeft er gerechten binnen no time een extra smaak dimensie mee.

Enfin, mocht je geen brander hebben dan werkt een koekenpan natuurlijk ook perfect ;) Geniet van deze tonijn tataki met hoisinsaus!

Lees verder op www.beaufood.nl