HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Gear

Hoepelen als workout

Geplaatst op 05/09/2015 door eatrunlove

Hoepelen als workout

Als kind zijnde hoepelde ik me gek, ik vond het fantastisch en haalde er allerlei trucjes mee uit. Jarenlang was het een vergeten ding, totdat ik een tijdje geleden ineens heel veel mensen met een hoepel zag. Toen een collegaatje een hoepel meenam naar kantoor moest ik het natuurlijk wel uit proberen. Het lukte me in het begin niet, maar vond het wel leuk. Dus een zoektocht naar een eigen hoepel was snel gestart. Het werd een verzwaarde fitnesshoepel van Bodyhoop en ik was binnen no time hooked. Nu probeer ik vrijwel dagelijks 10 minuten te hoepelen, terwijl ik TV kijk, mijn gedachten laat gaan of met mijn vriend aan het kletsen ben.

Dat hoepelen als workout wordt gedaan, is eigenlijk nog helemaal niet zo heel erg lang het geval maar ineens is het hot en doen heel veel volwassenen het. Afhankelijk van de intensiteit en hoelang je hoepelt, verbrand je tot wel 400 calorieën per uur. Now we're talking, dat zijn er nog best veel!

WAT VOOR SOORT HOEPEL GEBRUIK JE?

Natuurlijk kun je gewoon een hoepel uit de speelgoedzaak gebruiken, maar deze hebben vaak een relatief kleine diameter en zijn erg licht. Deze zijn daarom te licht om een goede workout mee te doen. Voor een intensievere workout kun je het beste een grotere en zwaardere hoepel nemen. Ik heb zelf een hoepel van Bodyhoop besteld, dit is een hoepel gericht op fitness en verkrijgbaar in 1,6 en 1,8kg. Ik ben gelijk voor de 1,8kg gegaan. Eerste instantie vond ik het best zwaar, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is hij goed te hanteren! Deze hoepel is ook een stuk dikker dan een standaard hoepel en heeft een golvende vormgeving.

Lees verder op www.eatrunlove.nl