HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Raceverslag Dam tot Damloop

Geplaatst op 21/09/2016 door followfitgirls

Op zondag 18 september was het zover: de Dam tot Damloop. Een hardloop evenement waarbij je van de Prins Hendrikkade in Amsterdam naar het centrum van Zaandam loopt. Voor mij was het een ontgroening, want hoewel ik veel loopjes inmiddels kan afstrepen, had ik deze nog nooit gedaan. Zonde eigenlijk, want het is een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Samen met fitgirls Ellen en Ana mocht ik deelnemen aan de Dam tot Damloop voor FollowFitgirls. Hoe de voorbereiding van Ellen is gegaan, kun je lezen in dit artikel. Ellen schreef ook over het gebruik van een aantal Weleda producten. Dezelfde producten heb ik gebruikt in mijn voorbereiding op de Dam tot Damloop. Met name de massageolie en de douchegel heb ik uitvoerig kunnen testen voorafgaand aan mijn loop. De douchegel van Weleda vond ik erg prettig na mijn trainingen. Het ontspande mijn spieren en het zorgde voor een soort rust, maar toch frisheid. De massageolie heb ik door mijn vriend, en tevens fysiotherapeut, laten testen. Hij heeft voorafgaand aan de Dam tot Damloop mijn kuiten losgemaakt met behulp van de massageolie van Weleda. De massage van de triggerpoints was erg pijnlijk, maar na een dag voelde het ontspannen en had ik veel minder last van stijve spieren. Zo kon ik mij goed voorbereiden op het evenement.

Lees verder op www.followfitgirls.com