HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Back to school: Lunchtrommel inspiratie

Geplaatst op 05/09/2017 door UitPaulinesKeuken

Wat geef je je kind (of jezelf) mee in de lunchtrommel? Ik hou van een gevarieerde lunchtrommel, bestaande uit een hoofdmaal (de lunch), groente en fruit voor de extra vitamientjes en wat healthy snacks als tussendoortjes. Op basis van deze drie onderdelen geef ik jullie lunchtrommel inspiratie.

De lunch (hoofdmaal)

Het hoofdmaal is bedoeld als lunch. Dit moet voedzaam zijn, zodat de trek gestild wordt tot het volgende tussendoortje. Je kunt natuurlijk een paar boterhammem meegeven, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wraps, bagels, sandwich of belegde broodjes, maar ook een (pasta) salade, couscous of gezonde pannenkoeken zijn een goede invulling voor de hoofdmaaltijd. Het gaat erom dat het goed vult en voedzaam is. Het is ook handig om de leftovers van de vorige dag mee te geven in de lunchtrommel. Denk aan een lekkere couscous salade. Of de hartige taart die je gisteren gemaakt hebt, waar nog wat van over is. Zo verspil je niks en heeft je kleine een lekkere lunch de volgende dag.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl