HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Mountaibike Tips Voor Beginners

Geplaatst op 15/09/2018 door glow

Crossen door de bossen; ik heb inmiddels ontdekt hoe leuk ik het vind op de mountainbike. Ik heb nog maar drie trainingen ofwel tochtjes achter de rug, maar toch durf ik wel te zeggen dat ik het geweldig vind! De combinatie van sport, snelheid en natuur: zalig! Maar… de eerste keer op een mountainbike is ook best wel spannend. Je hebt geen mooie en overzichtelijke fietspaden, wel veel snelheid en de opdoemende bomen kunnen zorgen voor aardig wat spanning en sensatie. In het begin zat ik dus best een beetje stuntelen! Maar de derde keer vloog ik al door de bossen, met dank aan alle tips van de pro’s die mij leerden mountainbiken. En die tips deel ik dus graag met je.

#1 Remmen
Hoewel je graag gelijk gaat fietsen begon ik met een lesje remmen. Niet onbelangrijk op de mountainbike, want het is even andere koek dan op je stadsfiets of racefiets. Je bent namelijk vaker aan het remmen en op de onverharde paden moet je goed weten wat je doet. Zo moet je vooral niet klakkeloos je voorrem inknijpen (tenzij je ambitie hebt om een snoekduik te maken ;-)), gebruik je veel je achterrem en moet je leren om ‘pompend’ te remmen. Kortom: pak een remlesje voordat je op dat scheurijzer er vandoor gaat!

#2 Gewicht verdelen

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl