HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zoete Aardappel Pasta

Geplaatst op 22/09/2018 door eetpaleo

Dat je een lekker bord pasta helemaal niet hoeft te missen als je Paleo eet, weten de meesten inmiddels wel. Courghetti heb je vast weleens geprobeerd. En misschien ook wel pompoenspaghetti of zeewierpasta. Maar wist je dat je ook zoete aardappel pasta kunt maken? Hoe? Dat vertel ik je in dit recept!

Zelf glutenvrije pasta maken

Toen ik net begon met Paleo, wist ik nog helemaal niet dat het mogelijk was om zelf glutenvrije pasta te maken. Ik was dan ook super blij toen ik de spiraalsnijder ontdekte, een handig apparaat waarmee je voedsel tot dunne reepjes snijdt. Alle groenten werden uit de kast gehaald om spaghetti slierten van te draaien: courgette, pompoen, knolselderij, wortel. Ook de zoete aardappel (een van mijn favoriete groente!) moest eraan geloven.

Zoete aardappel pasta

Na de trend van een paar jaar geleden is de spiraalsnijder een beetje in de vergetelheid geraakt. Dat is jammer, want het is echt een fijn keukenhulpje dat ik bijna wekelijks gebruik. Binnen een paar minuten maak je super makkelijk je eigen zoete aardappel pasta. Schil je favoriete groente, zet deze op de spiraal en draai je zelfgemaakte pasta. Klaar is kees!

Let op dat je een stevige en scherpe snijder gebruikt en niet een spirelli in een puntenslijper model. Dan ben je namelijk wel een tijdje bezig met pasta maken…

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 250g kastanjechampignons, in plakjes
  • 400g zoete aardappel, in lange slierten gesneden
  • 400g tomatenstukjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 4 el peterselie, fijn gesneden
  • Peper en zout
  • 4 el pijnboompitten

Bekijk het recept op EetPaleo.nl!