HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

6 hormoon balancerende regels om na te leven

Geplaatst op 08/09/2019 door vivonline

Veel vrouwen hebben last van klachten als: humeurigheid, vermoeidheid, slapeloosheid, PMS, een opgeblazen gevoel, hersenmist of een slecht uitziende huid. Het kan heel goed dat dit de oorzaak is van een hormonale onbalans. Je kunt hier iets aan doen door proactieve veranderingen in je dieet en levensstijl aan te brengen. Het is een weg van vallen en opstaan maar deze 6 hormoon balancerende regels wil je hoe dan ook na leven.

1. Wees voorzichtig met hormoontherapie en kunstmatige hormonen

Het is verleidelijk om je hormonale problemen op te lossen door hormonen toe te voegen. Zo worden er bijvoorbeeld vaak progesteroncremes mee gegeven. Maar daar kun je behoorlijke bijwerkingen zoals acne van krijgen. Er zijn zelfs studies die hormoontherapie aan kanker koppelen. En deze studie toonde zelfs aan dat de pil en het hormoonspiraaltje een vergelijkbaar risico met zich meebrengen. Hormoontherapie kan gevaarlijk zijn, terwijl goede voeding als een medicijn voor de hormoonbalans kan werken.

lees verder:

https://www.vivonline.nl