HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden

Geplaatst op 04/09/2019 door vivonline

Een gezond stel hersenen gaat hand in hand met een gezond lichaam. Wie goed zorgt voor het lijf, doet dit vrijwel automatisch ook voor het brein. Onze hersenen zijn veerkrachtig en zijn enorm gebaat bij gezonde voeding.

Ze zijn met name gebaat bij iets heel specifieks en wat dat precies is ga je nu lezen!

Gezonde hersenen

We willen onze hersenen onder andere gezond houden om Alzheimer de baas te zijn. Er sterven hier heel veel mensen aan. Diabetes is ook zo’n ziekte waar veel mensen aan komen te overlijden. Deze twee ziekten kennen absoluut een verbintenis. Men noemt Alzheimer tegenwoordig zelfs type 3 diabetes. 

Uit onderzoek is gebleken dat insulineresistentie een grote bijdrage levert aan hersenschade. Denk aan: oxidatieve schade, cognitieve achteruitgang en andere vormen van neurodegeneratie. Diabetes ontstaat vaak door het eten van teveel koolhydraten, suikers en weinig gezond vet. Het is een situatie waarin de insuline continu verhoogd is, hierdoor zijn de vetcellen geneigd om vet op te slaan, wat weer leidt tot ontstekingen en dus ook chronische ziekten.

lees verder:

https://www.vivonline.nl