HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Je dagelijkse portie groente en fruit in één sapje

Geplaatst op 07/09/2019 door followfitgirls

Waarom groenten goed doen?

Eigenlijk is het antwoord op de vraag ‘Waarom groenten goed doen?’ heel eenvoudig. Groenten zijn een grote bron van veel verschillende mineralen en vitamines. Daarnaast bevat groenten ook vezels waar je je spijsvertering enorm blij mee maakt. Een bijkomend voordeel groenten is dat ze je langer een verzadigd gevoel geven en ze bevatten weinig calorieën (je kunt er dus ongegeneerd lekker veel van eten). Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel groenten eten minder kans hebben op ziekten als bijvoorbeeld hart-en vaatziekten en diabetes. Snap je nu waarom ik zo’n fan van groenten ben en de norm van 250 gram per dag met alle liefde een tikkie wil opschroeven? 

Fruit, daar zit wat in

Wat er vooral in fruit zit? Heel veel vitamines! En dan vooral veel vitamine C en foliumzuur. Maar ik heb zo’n vermoeden dat je dit al wel wist. Wel is het zo dat in de ene soort fruit weer net wat meer stoffen van het één en minder van het ander zitten. Juist daarom is het goed om te variëren met fruit. Net als groenten heeft het eten van fruit ook verschillende voordelen voor je gezondheid, zoals bijvoorbeeld een verlaagde kans op diabetes en hart-en vaatziekten. Dus YES fruit daar zit zeker heel veel goeds in waar ik heel blij van word.

Minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit, hoe dan?

Ik hoor je bijna denken: ‘Lekker veel gezonde groenten en fruit eten, leuk idee Lianne. Maar hoe ‘werk’ ik dit op een dag allemaal naar binnen?’ Ja ik snap je punt. 

Lees verder op www.followfitgirls.com