HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Nieuw onderzoek: Helpt een eiwitrijk drankje om sneller vol te zitten?

Geplaatst op 12/09/2019 door fitnl


Aanleiding onderzoek

Een belangrijke kanttekening bij het eerdere onderzoek naar dit onderwerp is dat het onbekend is of iemand een zogenaamde restrained eater was. In het Nederlands wordt restrained eating ook wel ‘lijngericht eten’ genoemd.

Bij lijngericht eten probeer je een gewenst gewicht te bereiken door opzettelijk je calorie-inname te verminderen. Dit gaat niet zonder risico, want restrained eating vergroot namelijk de kans op overeten [6,7]. Dit komt omdat lijngerichte eters vaak minder goed op honger en verzadigingsgevoel kunnen eten.

In plaats daarvan laten ze hun eetgedrag eerder bepalen door (strenge) eetregels. Een kleine afwijking van de dieetregels -die ze zichzelf opleggen-resulteert vaak in het alles-of-niets-denken. Je eet bijvoorbeeld één koekje te veel en je denkt gelijk “ik heb het nu toch al verpest, wat maakt het nu allemaal nog uit”. En je eet vervolgens het hele pak op.

Lees verder op www.fit.nl