HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Ontbijt inspiratie: Overnight Havermout

Geplaatst op 24/09/2019 door followfitgirls

De laatste tijd at ik weinig havermout als ontbijt. Terwijl havermout echt ontzettend goed is om mee te ontbijten! Blijkbaar was ik havermout even vergeten. Gelukkig zijn de havermout en ik weer goede vrienden, want dit havermout ontbijtje is erg lekker en voedzaam!

Doordat havermout zoveel oplosbare vezels bevat, zwelt het in de maag op en houd je langer een ‘vol’ gevoel. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen en er geen snelle piek ontstaat in je bloedsuikerspiegel. De energie wordt langzaam afgegeven.

Havermout is voedzaam

Wie weleens havermout als ontbijt eet, heeft vast gemerkt dat je jezelf lang verzadigd voelt. Havermout bevat namelijk oplosbare vezels, dankzij deze vezels heb jij een langer vol gevoel. Daarbij houdt havermout jou bloedsuikerspiegel op peil, dit komt omdat de koolhydraten in havermout langzaam worden opgenomen.

Lees verder op www.followfitgirls.com