HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Slijm, zweet en urine gevonden in tientallen te vieze zwembaden

Geplaatst op 06/09/2019 door love2bemama

Te vieze zwembaden

De afgelopen drie jaar zijn er 129 (!) zwembaden en sauna’s op de vingers getikt omdat het ze ontbrak aan veiligheid en hygiëne. Keer op keer gingen ze de fout in en daarom hebben ze nu een dwangsom opgelegd gekregen. Je zou denken dat met de strenge regels in Nederland de zwembaden op niveau zijn maar bij de meeste zwembaden was de waterkwaliteit niet op orde. Het gevolg daarvan is dat je behoorlijk ziek kunt worden.

RTL Nieuws heeft een onderzoek ingesteld en vond honderden inspectierapporten van in totaal 129 zwembaden, vakantieparken, sauna’s en zorginstellingen die tussen 2016 en 2018 zo’n dwangsom kregen. Provincies moeten toezicht houden op zwembaden maar dat gebeurd te vaak niet goed genoeg. Wanneer baden herhaaldelijk de regels overtreden moeten ze sluiten.

Diaree en overgeven

Het gevolg van een te vies zwembad is dat dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Afgelopen zomer was dit nog het geval op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel waar twintig kinderen onwel raakten. Ze kregen klachten als diarree, overgeven, irritatie aan de ogen en huiduitslag. Dit was het gevolg van een slechte hygiëne, lucht- en waterkwaliteit.

Lees verder op www.love2bemama.com