HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

De állerlekkerste Indonesische rendang

Geplaatst op 14/09/2020 door beaufood

Na heel wat recepten te hebben uitgeprobeerd kan ik met zekerheid zeggen dat dit echt de állerlekkerste rendang is die ik ooit gemaakt heb. Echt één grote smaakexplosie. Er zijn duizenden recepten voor rendang te vinden en zoals ik al zei heb ik er heel wat uitgeprobeerd, maar dit recept is de absolute winnaar. Hij komt uit het nieuwe seizoen van Gordon Ramsey Uncharted (op National Geographic) waarin hij afreist naar Sumatra om daar echte Indonesische rendang te leren maken. Ik maakte ‘m na, paste hem íetsje aan (lees: minder rode pepers en meer limoenblaadjes) en na twee uurtjes stoven hadden we met zijn vieren in no time de hele pan leeg geschraapt. God-de-lijk!

Rendang daging

Het geheim van écht goede rendang zit ‘m in de currypasta en de kwaliteit van het vlees. Ik maak hem het liefst met biologisch rundvlees (rendang daging), maar je kunt ook kip of groenten gebruiken. Iemand van jullie vroeg mij laatst op Instagram of je rendang ook met jackfruit kunt maken, zodat hij vegetarisch is. Nog nooit geprobeerd, maar klinkt leuk dus dat zal ik binnenkort eens proberen! Maar eerlijk is eerlijk, ik vind rendang gewoon het allerlekkerst met rundvlees. Ossenhaas in dit geval. Het meest malse en zachtste stukje rundvlees. Hierdoor hoeft je rendang geen drie tot vier uur te stoven, maar verkort je de stooftijd tot zo’n 2 of 2.5 uur. Je kunt trouwens ook sukade of riblappen gebruiken. Die zijn ook heerlijk (en wat vetter) maar hebben wel langer de tijd nodig om mals te worden. Maar persoonlijk vind ik biologische ossenhaas het lekkerst en het fijnst om te gebruiken!

Lees verder op www.beaufood.nl