HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Je slaap meten. Wat heb je er aan?

Geplaatst op 16/09/2020 door fitnl

Door smartphones, smartwatches en andere tools is het monitoren van je (fysieke) activiteit, gedrag en ook slaap voor iedereen toegankelijk en betaalbaar geworden. Grote kans dat je zelf ook wel eens je eigen slaap hebt bijgehouden. Je telefoon gaf in de ochtend met allerlei nummertjes en mooie grafiekjes aan of jij goed of slecht geslapen hebt. Maar wat zegt dat eigenlijk? En hoe betrouwbaar zijn deze metingen? In dit artikel lees je hoe je met slaapmeting om kunt gaan en of je er daadwerkelijk wat aan hebt.

Valt slaap te meten?

Samen met een gezond voedingspatroon en voldoende beweging is slaap erg belangrijk voor je gezondheid. Niet gek dus dat slaap zo’n interessant fenomeen is om te meten. Toch is het meten van slaap niet zo makkelijk als je misschien denkt. In vergelijking met tools die voeding of beweging bijhouden, is er over het goed meten van slaap door consumenten zelf nog veel minder duidelijkheid. Niet voor niets zul je bij ernstige slaapproblemen worden doorverwezen naar een specifiek slaapcentrum, waar je zelfs kunt worden opgenomen op je slaap nauwkeurig te kunnen monitoren. Inmiddels zijn er veel apps en producten op de markt die het mogelijk maken om slaap thuis, over een langere periode en zonder allerlei ingewikkelde apparatuur te meten. Zo kun je zelf je slaappatronen en eventuele verstoringen ervan monitoren [1]. Klinkt ideaal dus. Maar wat voor mogelijkheden zijn er eigenlijk? En werkt het nou echt?

Lees verder op www.fit.nl