HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat moet ik eten als ik sport en wil afvallen? 5 tips!

Geplaatst op 17/09/2020 door fitnl

Wij krijgen veel vragen van mensen die willen afvallen over hoe met eten om te gaan als ze (meer) aan sport gaan doen. Kan je bijvoorbeeld extra eten als je hebt gesport? En waar moet je nog meer op letten als je als sporter succesvol gewicht wilt verliezen? Je leest het hier!

1: Ga niet je verbrande calorieën ‘terug eten’

Een klassieke fout die veel mensen maken die gaan sporten om af te vallen: ze eten na het sporten de verbrande calorieën net zo hard weer terug. Vanwege een hongerklop, of omdat je denkt dat je het wel verdiend hebt. Let goed op, want het is lastig om in te schatten hoeveel calorieën je verbrandt met beweging en sport. Ook al heb je een activity tracker – deze zitten er vaak naast. Ieder lichaam is anders en reageert anders op beweging. Geloof je app of fitte horloge niet blind al deze aangeeft dat je 900 kcal -oftewel een hele pizza- hebt verbrand.

Heb je heel zwaar gesport en erge honger? Eet dan iets meer dan je normaal zou doen. Neem bijvoorbeeld een extra portie groente en eiwitten of een stuk fruit extra, maar schuif vooral niet een hele pizza naar binnen. Heb je een redelijk intensieve sportsessie achter de rug van meer dan 60 minuten? Lees dan dit artikel over hoe je sport en eten combineert. Hier vind je namelijk tips hoe je de energie weer kunt aanvullen. 

Lees verder op www.fit.nl