HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 veelvoorkomende oorzaken waarom je klanten kunnen terugvallen

Geplaatst op 17/09/2021 door fitnl

Met coaching merken wij dat klanten, hoe gemotiveerd ze ook zijn, ergens gedurende het traject een moeilijk moment krijgen. Veel stress, druk op werk of iets anders ingrijpends. Een terugval gaat sowieso gebeuren, klein of fors.

Maar wat doe je hieraan? Hoe voorkom je dat een moeilijk moment ombuigt in een terugval? In dit artikel komen 5 veelvoorkomende oorzaken aan bod waarom mensen terugvallen. Met daarbij handige tips, zodat jij je klanten kunt helpen een uitglijder te voorkomen.  

Stress

Misschien wel de belangrijkste factor voor een terugval is stress. We zien dit ook vaak terug bij klanten die we coachen. Het gaat een periode goed en vervolgens hakt een stressvolle periode erin. Dit komt omdat stress je zelfcontrole ondermijnt en het risico vergroot om terug te vallen in oude gewoontes.

De oplossing? Ik raad je aan om samen met de klant in kaart te brengen wat de stressoren zijn en hoe diegene kan zorgen voor meer balans. Misschien door het regelen van een oppas, het verminderen van de werkdruk of het kritisch kijken naar bepaalde vriendschappen.

Lees verder op www.fit.nl