HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Alleenstaande moeder en een woning vinden tips

Geplaatst op 13/09/2021 door love2bemama

Het einde van je relatie is heftig. In de eerste instantie heb je te maken met de emotionele impact van je relatiebreuk, maar al snel moet je ook over met het regelen van de praktische zaken. Zeker als je nog jonge, thuiswonende kinderen hebt kan het heel lastig zijn om rond te komen. Dit heeft mede te maken met het feit dat fulltime werken lastig is als je de zorg voor jonge kinderen (deels) moet dragen. Een van de zaken die je moet regelen is een woning, maar hoe kan je als alleenstaande moeder een woning vinden? Waar heb je recht precies recht op? 

Als alleenstaande moeder kan het flink lastig zijn om voldoende geld te verdienen om woonlasten te dragen. Dit is nog erger als je partner verder buiten beeld is en je helemaal alleen voor het gezin moet zorgen. Het kan ook gebeuren dat je ineens minder moet werken omdat je grotendeels de zorg van de kinderen op je neemt of je komt zelfs in de bijstandterecht. Een woning kopen gaat in zo’n geval niet lukken en ook de meeste huurhuizen zijn te duur. In het ergste geval val je precies tussen wal en schip. Dan is je inkomen te hoog om een sociale huurwoning te krijgen, maar verdien je te weinig voor een hypotheek of vrije sector huurwoning. Wat kan je als alleenstaande moeder dan doen om toch aan een woning te komen?

Lees verder op www.love2bemama.com