HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Alleenstaande moeder en werken: wat als je weer aan de slag wil?

Geplaatst op 13/09/2021 door love2bemama

Als alleenstaande moeder is het lastig om alle eindjes aan elkaar te knopen. De combinatie jonge kinderen, school en werk is dan ook niet makkelijk om mee te jongleren. Hoewel er meerdere voorzieningen zijn om alleenstaande moeders te ondersteunen, kan het zo zijn dat je weer wil of moet gaan werken. 

Het is geen geheim dat je als alleenstaande moeder nogal wat ballen in de lucht hebt te houden. Toch heb je geld nodig om voor je gezin te zorgen. Het grootste deel van de zorg voor kinderen valt nog altijd op de schouders van de moeder. Hierdoor zie je dat vooral moeders met jonge kinderen er een parttime baantje op nahouden. De kinderen, werk, het huishouden, sportclubs voor de kinderen, doktersafspraken en ga zo maar verder. Alleenstaande moeder zijn en werken is niet makkelijk. Toch is het ook niet helemaal onmogelijk. In dit blog geven we je een paar opstekers voor als je als alleenstaande moeder weer moet of wil gaan werken.

Opvangmogelijkheden

Om te beginnen is het belangrijk om je opvangmogelijkheden te verkennen. Om te beginnen kinderopvang of een oppas, maar ook dit kost veel geld. Geld wat je als alleenstaande moeder waarschijnlijk niet voor vijf dagen werken kan ophoesten.

Lees verder op www.love2bemama.com