HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Bewezen: vroeg opstaan is ongezond voor avondmensen

Geplaatst op 07/09/2021 door happyinshape

Je heb 's avonds energie voor tien, maar 's ochtends ben je met geen mogelijkheid uit bed te krijgen. Ja, jij bent duidelijk een avondmens. Helaas zijn er dagelijkse verplichtingen, zoals werk, waardoor in je nest blijven liggen vaak niet kan. Uit onderzoek is echter gebleken dat avondmensen een ochtendritme niet moeten forceren, omdat het slecht zou zijn voor hun gezondheid.

Onderzoek

Ben jij een avondmens, dan is het gezonder als je je nog een keer omdraait in de ochtend. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Exeter in Engeland. De reden: ochtendmensen hebben in de ochtend minder vaak last hebben van mentale problemen. Ochtendmensen hoeven zich namelijk minder aan te passen aan het ‘normale’ ritme. Voor avondmensen, dus mensen die vooral in de avond de meeste energie hebben, is vroeg opstaan net wat zwaarder omdat ze het ‘normale’ ritme niet hebben. Snap je het nog?

Lees verder op www.Happyinshape.nl