HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Eerste menstruatie na bevalling stopt niet: Wat is er aan de hand?

Geplaatst op 12/09/2021 door love2bemama

Wanneer je bent bevallen, duurt het een paar weken voordat je menstruatiecyclus weer op gang komt en je dus ook weer ongesteld wordt. Wanneer je weer ongesteld wordt en hoe erg je menstruatie is per vrouw weer anders. En wat als de eerste menstruatie na de bevalling niet meer stopt? Wat kan er dan aan de hand zijn? 

Een eerste menstruatie na de bevalling is iets waar menig vrouw naar uitkijkt. Ze krijgen zo het gevoel dat het lichaam weer een beetje in het gareel is. Na negen maanden lang hormonaal alle kanten te zijn opgegaan voelt dit als een verademing. Je menstruatie is ook zeker een graadmeter of alles weer ‘naar behoren’ werkt. Toch kan je eerste menstruatie na de bevalling heel anders verlopen. Soms kan het zelfs gebeuren dat de eerste menstruatie na de bevalling meer stopt

Wanneer eerste menstruatie na de bevalling? 

Hoewel er geen echte pijl op te trekken is wanneer een vrouw na de bevalling weer ongesteld wordt, zijn er wel duidelijke gemiddelden. Er zit echter ook verschil in of je fles- of borstvoeding geeft en of je na de bevalling hormonale anticonceptie ben gaan gebruiken. 

Lees verder op www.love2bemama.com