HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Eten mannen ongezonder dan vrouwen?

Geplaatst op 19/09/2021 door fitnl

Wie eten er gezonder (of ongezonder); mannen of vrouwen? Over het algemeen wordt gedacht dat vrouwen gezonder eten dan mannen. Aan mannen kleeft nu eenmaal iets meer het stigma van ongezonde snacks en alcohol. Maar is dit ook echt zo, anno nu? Ik zocht het voor jullie uit.   

Sinds 1987 worden in Nederland voedselconsumptiepeilingen uitgevoerd in de algemene bevolking. Deze peilingen geven een weerspiegeling van het eetpatroon van de gemiddelde Nederlander van 1 tot 79 jaar, en kunnen dus een mooi idee geven of mannen echt gezonder of ongezonder eten dan vrouwen. Deze consumptiepeilingen zeggen iets over de inname van voedingsmiddelen, energie en voedingsstoffen. Denk aan groenten en fruit, maar ook snacks en specifieke vitaminen die we nodig hebben voor onze gezondheid.

Voedingsmiddelen: wie eet het meest volgens de richtlijnen?

Wanneer spreken we van een gezond eetpatroon? In Nederland worden de richtlijnen van een gezond eetpatroon uitgedrukt in de richtlijnen van de Schijf van Vijf, die weer gebaseerd zijn op de richtlijnen Goede Voeding. Wie scoort er gemiddeld beter op deze richtlijnen? Mannen of vrouwen?

Lees verder op www.fit.nl