HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Feit of fabel: Een kind mag niet afvallen

Geplaatst op 14/09/2021 door optimavita

Je hebt het misschien wel eens gehoord: een kind kan beter niet afvallen. Ik verklap het maar direct: ik ben het daar vrijwel altijd mee eens! In dit artikel leg ik je uit hoe dat zit en ik geef je tips als diëtist.

Overgewicht bij kinderen

In 2020 had 14,7% van de kinderen van 4 tot en met 17 jaar overgewicht (bron). Dat betekent dat er in een klas van 30 kinderen gemiddeld 4,4 kinderen met overgewicht zitten. Oftewel, het komt best vaak voor! Als diëtist zie ik dit terug in mijn praktijk. Regelmatig krijg ik telefoontjes van ouders die graag met (of zonder!) hun kind langs willen komen voor tips. Soms komt het initiatief vanuit de ouders, soms vanuit het kind. Helaas ervaren kinderen namelijk vaak hinder van hun gewicht. Ze kunnen bijvoorbeeld niet goed meekomen tijdens de gymles of bij het buiten spelen met leeftijdgenootjes. Ook komt het tot mijn grote verdriet nog regelmatig voor dat ze door pesten bewust worden dat hun lichaam er anders uit ziet dan dat van hun klasgenootjes.

Lees verder op www.Optimavita.nl