HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Groente risotto met parmezaanse kaas

Geplaatst op 07/09/2021 door beaufood

Deze groente risotto met parmezaanse kaas is perfect voor die momenten waarop je nog wat groenten hebt liggen die hun beste tijd wel hebben gehad. Denk aan een paar bospeentjes, een halve courgette, knolselderij, rode paprika, venkel. Net niet genoeg om een hele maaltijd van te maken zeg maar. Maar met die restjes kun je wél een overheerlijke en voedzame groente risotto maken. Met lekker veel parmezaanse kaas en met wortelsap erdoor in plaats van bouillon. Daar wordt je risotto namelijk extra romig van.. Deze gezonde eenpansmaaltijd is echt ideaal voor op een drukke doordeweekse dag

Gezonde risotto met groenten

In deze vegetarische risotto kun je verschillende restjes groenten verwerken. Als vuistregel kun je aanhouden dat je in totaal zo’n 700 gram restjes nodig hebt. Hierin zijn alle combinaties mogelijk. Daarnaast gebruiken we groentesap in plaats van bouillon voor een éxtra romige risotto. Ik gebruik graag wortelsap (het resultaat is dan een heerlijk hartige risotto met een klein zoetje), maar bietensap is ook heerlijk!

Lees verder op www.beaufood.nl