HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Mijn kind krijgt geen mobiel voor hij 12 is!

Geplaatst op 12/09/2021 door love2bemama

We leven in een tijdperk van schermpjes. Daar ben ik me heel goed van bewust. Ook mijn kinderen zijn onwijs bedreven met hun tablet, spelcomputer en weten waarschijnlijk nog beter dan ik hoe mijn smartphone werkt. Toch houd ik me aan een regel vast: mijn kind krijgt geen mobiel voordat hij naar de middelbare school gaat. Kan ik mij daaraan houden?

Mijn kind krijgt geen mobiel

Ik vind het vreselijk. Van die dagen dat mijn kinderen niets liever willen doen dan met hun neus op een schermpje gedrukt zitten. Ik snap ergens dat dit nu eenmaal de ‘toekomst’ is. Op zo’n manier dat tijdens de corona sluiting zelfs les werd gegeven op dat o zo gehekelde computerscherm en er ook in de klassen veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Toch ben ik blij als zoonlief dat ‘onding’ soms even aan de kant legt om buiten te gaan spelen. Het laatste wat hij in mijn ogen nodig heeft, is nog een scherm, maar dan om mee te nemen. Ik blijf dan ook bij mijn standpunt: mijn kind krijgt geen mobiel voordat hij naar de middelbare school gaat. En hij heeft het nu ook niet nodig zodat ik hem kan bereiken. Vroeger hadden onze moeders toch ook geen mobiel? Toen speelden we ook buiten tot de lantarenpalen gingen branden en we wisten dat we naar huis moesten komen.

Lees verder op www.love2bemama.com