HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Pijnlijke tong? Dit is wat het kan betekenen

Geplaatst op 09/09/2021 door happyinshape

1. Een gespleten of gebarsten tong
Allereerst: een gespleten of gebarsten tong is niets om je zorgen om te maken. Naarmate je ouder wordt kunnen groeven of spleten in de tong dieper worden. Dit kan te maken hebben met onjuiste mondhygiëne. Wanneer je er last van begint te krijgen, bezoek dan voor de zekerheid een huisarts. Daarnaast is het van belang dat je je gebit goed blijft verzorgen.

2. Witte knobbeltjes op de tong
Witte knobbeltjes op de tong kunnen wijzen op spruw. Spruw, of ook wel orale candida, kun je krijgen wanneer de natuurlijke bacteriën in je lijf uit balans zijn. Het is een schimmelinfectie in de mond die vooral voorkomt bij baby’s. Toch kunnen ook volwassenen last krijg van dit vervelende kwaaltje. Bezoek in dit geval een huisarts, aangezien spruw goed te behandelen is. En vergeet niet goed te kijken, aangezien deze witte knobbeltjes in veel gevallen restjes tandpasta kunnen zijn.

Lees verder op www.Happyinshape.nl