HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Welke anticonceptie wordt vergoed door de verzekering?

Geplaatst op 11/09/2021 door love2bemama

Voor meisjes tot en met 18 jaar wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. In dit geval hoef je ook geen eigen risico te betalen. Ben je 18, 19 of 20 jaar dan betaal je wel een eigen risico, maar anticonceptie zit op dit moment nog wel in het basispakket. Als je ouder bent komt de vergoeding vanuit je basisverzekering te vervallen. Welke anticonceptie wordt vergoed door de verzekering voor vrouwen onder de 21 en wat kan je doen als je boven de 21 bent? 

Er zijn een tal van redenen waarom je als vrouw anticonceptiemiddelen nodig hebt. In de eerste instantie is anticonceptie natuurlijk ter voorkoming van een zwangerschap. Je kan de pil echter ook gebruiken om je menstruatiecyclus meer op orde te krijgen. Sinds enkele jaren is anticonceptie uit het basispakket komen te vervallen vanaf het moment dat je 21 wordt. Welke anticonceptie wordt vergoed door de verzekering en wat is er te doen doen als men de leeftijdsgrens voor vergoeding voorbij is? 

Welke anticonceptie wordt voor je 21ste vergoed door de zorgverzekering? 

Ben je nog geen 18 jaar oud? Dan heb je recht op volledige vergoeding vanuit het basispakket.

Lees verder op www.love2bemama.com