HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Welke invloed heeft leefstijl op de vruchtbaarheid?

Geplaatst op 08/09/2021 door fitnl

Jij en je partner hebben besloten te willen beginnen aan kinderen. Of misschien zijn jullie al een tijdje bezig en lukt het nog niet om zwanger te worden. Laat je niet afschrikken of misleiden door alle zwangerschapsbevorderende leeftstijladviezen die je terugvindt via Google. Veel adviezen zijn namelijk niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd. Ben jij benieuwd welke invloed leefstijl heeft op de vruchtbaarheid? Lees in dit artikel wat je zelf kunt doen om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Een gezonde leefstijl van de ouders is een belangrijke start voor het kind. De eerste 1000 dagen, tellend vanaf de bevruchting, zijn belangrijk voor die goede start. In dit artikel lees je bijvoorbeeld wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Maar wat kan je doen voor de bevruchting om zo de kans op een zwangerschap te vergroten?

Wat kan je zelf doen?

Er zijn helaas niet veel goede studies die uitspraken kunnen doen over de invloed van leefstijlfactoren op de vruchtbaarheid. Veel onderzoeken naar dit onderwerp zijn observationele onderzoeken.

Lees verder op www.fit.nl