HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

6 Tekenen dat je teveel suiker eet

Geplaatst op 09/09/2022 door happyinshape

Wist je dat je verslaafd kunt raken aan suiker? Volgens Brooke Alpert, een voedingsdeskundige, kun je hierdoor een onverzadigde eetlust ontwikkelen. Hoe meer suiker je eet, hoe meer je lichaam naar suiker verlangt. “Door een suikerrijk dieet te eten, veroorzaak je een hormonale reactie in je lichaam die lijkt op een hoge golf. Het brengt je naar ‘boven’ en dan stort je ‘in’. Dit triggert je lichaam om meer suiker te willen hebben”, zegt ze tegen Delish. Dus als je voortdurend trek hebt in iets zoets, vergeet dit dan niet.

Het zou een probleem kunnen zijn als je bovenop je verlangens merkt dat je niet tevreden bent met de hoeveelheid suiker in bepaalde voedingsmiddelen. Volgens Alpert is dit een “suiker overkill”, wat ervoor zorgt dat je suikerintolerantie omhoog gaat. Je hebt dus steeds meer suiker nodig om dat zoete verlangen te bevredigen.

Lees verder op www.happyinshape.nl