HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Hittegolf: zo blijft het zonder airco tóch koel in huis

Geplaatst op 06/09/2022 door happyinshape

Haal veel planten in huis

Planten zorgen niet alleen voor extra sfeer, maar houden je huis tijdens warme dagen ook lekker koel. Met name treurvijgen en rubberplanten zijn aanraders, want die staan erom bekend dat ze lucht vochtiger maken en laten afkoelen. Overigens geldt dit advies niet alleen voor binnen in je huis, maar ook voor de buitenkant. Gevelplanten zorgen voor koelte en als je een plat dak hebt, is het een goed idee om daar een groen dak van te maken.

Bouw je eigen aircosysteem

Heb je een ventilator in huis? Daarmee kun je heel eenvoudig je eigen aircosysteem bouwen. Vul twee lege flessen voor ongeveer tachtig procent met water en leg ze in de vriezer. Door ze niet volledig te vullen, voorkom je dat ze in de vriezer openbarsten. Als de flessen goed genoeg bevroren zijn, kun je ze op een theedoek op de grond zetten. Plaats de ventilator erachter en voilà: er wordt ijskoude lucht door je huis geblazen. Als alternatief voor de flessen kun je overigens ook een bak met ijsklontjes gebruiken.

Lees verder op www.Happyinshape.nl