HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe (on)gezond is sushi nu eigenlijk echt?

Geplaatst op 07/09/2022 door happyinshape

Veel gezondheidsvoordelen

Sushi (wat ‘zure rijst’ betekent) komt oorspronkelijk uit Japan. Daar is de levensverwachting gemiddeld 85 jaar, terwijl dat in Nederland gemiddeld vijf jaar minder is. Dat klinkt in ieder geval als een goed teken, toch? Als we sushi eten, hebben we door de vele groente, vis en rijst ook niet het gevoel dat we ‘verkeerd’ bezig zijn. Diëtisten bevestigen dat vermoeden, want sushi blijkt veel gezondheidsvoordelen te hebben. Hieronder zetten we ze voor je op een rij.

Hoge concentratie vetzuren

De meeste sushi-opties bevatten vis, wat een goede bron van omega-3-vetzuren is. “Die vetzuren zorgen ervoor dat ontstekingen worden voorkomen en je minder kans hebt op hart- en vaatziekten”, aldus diëtiste Janice Chow. Ook zorgt het ervoor dat je meer energie hebt en langer verzadigd blijft. Onze lichamen kunnen die vetzuren niet zelf aanmaken, dus moeten we ze via voeding binnenkrijgen. Zelfs als je niet van vis houdt, kun je omega-3-vetzuren binnenkrijgen via sushi. Ook de opties met avocado bevatten namelijk die zuren. En dan is er natuurlijk nog de nori. “Nori (zeewier) bevat ook veel plantaardige omega-3-vetzuren, dus dat is een goede optie voor mensen die vegetarisch of veganistisch eten”, aldus Chow.

Lees verder op www.Happyinshape.nl