HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Koffie in je skincare routine? Deze natural skin-experts zweren erbij

Geplaatst op 09/09/2022 door BedRock

Dat momentje op zaterdagochtend, wakker worden, je favo lesje in de sportschool en daarna een koffietje in de zon met vrienden. Dat is leven! Newsflash, ook in de beauty & skincare industry is koffie ofwel cafeïne steeds populairder aan het worden als ster-ingrediënt en dat is niet zonder reden. Ontdekk waar cafeïne allemaal goed voor is naast het oppeppende effect van je espresso shot in de ochtend.

Extra hydratatie voor je huid

Dat klinkt misschien een beetje gek, want ze zeggen toch altijd dat koffie uitdroogt? Je krijgt niet voor niks een glaasje water bij je koffietje. Wanneer je cafeïne op je huid aanbrengt werkt dit anders. Het zorgt ervoor dat de dikte van de bovenste laag van je huid, de opperhuid, met 40 procent vermindert.

Het resultaat hiervan is dat je huid minder vocht verliest, maar liefst 27 procent en je huid wordt maar liefst 48% minder rood door blootstelling aan UVB.

Lees verder op www.BedRock.nl