HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

7 Tips om veilig én stijlvol te hardlopen

Geplaatst op 09/10/2015 door urbanrunners

7 Tips om veilig én stijlvol te hardlopen in het donker!

Geniet jij ook zo van de nazomer? Heerlijk hardlopen onder die strakblauwe lucht! Maar vergis je niet. Het is toch écht 1 oktober geweest. En de herfst is zowel meteorologisch als astronomisch al lang gestart. Dat betekent dat het vroeger donker is.

Hoe zorg jij dat je veilig kunt hardlopen in het donker? En is stijl dan nog steeds belangrijk? Voor jou 7 tips op een rij.

1. Wacht nog even met die kerstverlichting

Loop je vanavond door het Vondelpark in Amsterdam, of een ander stadspark, lijkt het net Kerst. Vele tientallen loopgroepen en individuen zijn versierd met creatieve lichtjes. Van professionele hoofd- en armbanden en schoenclips tot en met hesjes en fietslampjes die vrolijk mee bungelen. Overal zie je hupsende groene, rode, gele en blauwe lampjes voorbij snellen. Prima oplossing natuurlijk. Maar het kan ook makkelijker én stijlvoller.

2. Ga voor geïntegreerde verlichting

Aangezien je toch minstens een broek, top en schoenen draagt, waarom kies je dan niet voor geïntegreerde verlichting? De batterijen gaan nooit leeg, en het zit nog eens comfortabel ook!
In de nieuwe collectie van ASICS is de 3M technologie verwerkt in deLiteShow uitrusting. Reflecterende panelen, die onzichtbaar zijn tot er licht op valt, omlijnen de uitrusting en zorgen voor 360 graden reflectie tijdens de donkere wintermaanden. Dus je hoeft er geen aparte dag- en avondkleding op na te houden. Overdag zie je er niets van. Maar zodra het donker wordt, lichten de reflecterende draden en taping op, zodat je altijd goed te zien bent.

image1

3. Pas je route aan

Ook als je zelf goed zichtbaar bent, dan is het toch verstandig om na schemering geen afgelegen tracks uit te kiezen. Bewaar de verlaten bospaadjes en polders voor overdag. En zoek voor de avonden een goed verlichte of minstens drukke route uit. Zoals een levendig stadspark, dan loop je toch nog in het frisse groen. Of rondom, of in het centrum of een drukke woonwijk.

4. Neem je bodyguard(s) mee

Wil je toch per se de donkere rust opzoeken? Vraag dan een hardloopvriend en/of neem je hond mee. Draag sowieso je telefoon bij je. Meld thuis ook even welke route je gaat lopen.

5. Loop in goed gezelschap

Misschien zijn de donkere avonden wel dé reden om eens een proefles bij een atletiekvereniging of hardloopgroep te proberen? Dan loop je zeker in de spotlights of in goed gezelschap. Meteen ook een uitstekende motivatie om niet te slabakken tijdens de herfst- en wintermaanden.

image2

6. Kies voor comfortabele kleding

Hul jij jezelf op een gure herfst- en winterdag graag in een winddicht jack met alle bewegingsvrijheid. Kijk dan eens naar dit LiteShow jack van Asics. Wordt het echt fris? Dan kruip je er heerlijk warm in weg door de rits hoog dicht te trekken tot aan de kraag met zachte fleecevoering. Wordt het donker? Dan lichten de reflecterende taping en het motief op de rits op: je bent dus goed zichtbaar. Is een jack jou (nog) te warm? Dan kun je altijd nog kiezen voor een LiteShow top van Asics. Gemaakt van heerlijk zacht stof die zweet direct afvoert. Fijn detail: je handen blijven lekker warm door de extra lange manchetten. Je spullen kun je veilig kwijt in de achterzak.

7. Gebruik je oren

Ook al ben jij verlicht, je omgeving is dat niet, of niet volledig. Dus zorg dat je bijvoorbeeld geen fietser of loper zonder licht mist: gebruik hiervoor je oren! Luister naar het ritme van je eigen ademhaling: wat doet een versnelling met je adem? Hoe snel herstelt deze weer? Bewaar je favoriete loopmuziek in elk geval voor overdag.

http://www.urbanrunners.nl/7-tips-om-veilig-en-stijlvol-te-hardlopen-in-het-donker

,