HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

Hardloopkleding

Geplaatst op 14/10/2015 door glow

Hardloopkleding: Wat trek je aan bij welke temperatuur?

In de zomer is het lekker makkelijk; je trekt een short en top aan en je bent ready to go. Als de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur daalt, is het vaak lastiger om te bepalen welke hardloopkleding je aan moet trekken voor je rondje. Vaak ben je geneigd om je te warm aan te kleden. De eerste kilometer voelt je outfit nog prettig, maar daarna krijg je het warm en benauwd en is de lol er al gauw af. Een paar algemene tips zodat je niet een half uur voor je kast hoeft te staan én fijn kunt trainen.

De plus 10 graden-regel
Er is een globale regel die in verreweg de meeste gevallen werkt. Kijk wat de buitentemperatuur is en tel daar 10 graden bij op; dat is ongeveer wat je gevoelstemperatuur zal zijn tijdens het hardlopen. Is het bijvoorbeeld 10 graden en tel je daar 10 graden bij op, dan weet je dat je een outfit moet aantrekken die jij normaal gesproken bij 20 graden draagt. Stap je de deur uit en voelt het een beetje fris? Mooi! Grote kans dat je de juiste outfit aan hebt getrokken. Na een paar minuten krijg je het vanzelf warmer en loop je comfortabel je rondje.

Lees hier verder op GlowMag!

,