HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

No sports bra, let's keep it bouncin'

Geplaatst op 19/10/2015 door urbanrunners

No sports bra, let's keep it bouncin'

Het is nog maar een paar jaar geleden dat ik in mijn joggingbroek ging hardlopen. Nou ja, kunnen we dit wel hardlopen noemen? Het was meer af en toe een rondje joggen als ik er zin in had. Maar ik sportte in ieder geval! Ik hoorde toen wel over het bestaan van een sport-bh, maar ik vond het niet nodig. Ik liep in mijn gewone bh. Dat kon toch prima!?

Ongeveer drie jaar geleden besloot ik om wat sportievere kleding aan te schaffen. Ik dacht dat dit me zou motiveren serieus met hardlopen te beginnen. Ik ging hiervoor naar de H&M. Ik vond het niet duur, maar het zag er wel heel leuk uit. Ik kwam hier ook een sport-bh tegen en besloot er één mee te nemen. Toch maar eens proberen! Deze droeg ik ook als ik naar de gym ging. Dit beviel me prima.
Ik begon, zoals ik altijd al wilde, vaker te hardlopen. Ik schreef me zelfs in voor wedstrijden. Uiteindelijk besloot ik mezelf te trakteren op een sport-bh van Nike. Ik noem hem maar even de welbekende top-bh. Ze stonden tenslotte altijd zo leuk bij al die "fitgirls' die ik inmiddels volgde op instagram. Ze droegen deze met hun tights, waardoor je duidelijk hun abs kon zien. Dat wilde ik ook!
Ik heb nooit zonder mijn shirtje gesport, maar deze sport-bh van Nike zat stukken beter dan die van de H&M, nog meer ondersteuning!! De dikke stof was ook fijn, waardoor het op koude momenten ook niet meer genant was.

Totdat ik een jaar geleden in aanraking kwam met de sport-bh's van de Hunkemöller. Eigenlijk is het heel logisch: Wie weet het nou beter wat voor een vrouw comfortabel is en genoeg ondersteuning biedt dan een lingeriemerk. Hun sport-bh's zien er ook nog eens heel fashionable en sportief uit. Ze zijn elk seizoen weer uitgevoerd in de trendkleuren van dat moment.

De sport-bh's zijn in drie levels. Welke sport je ook beoefent, er is een passende en ondersteunende sport-bh voor iedereen:
1 Low impact: o.a. yoga, pilates, wandelen en fietsen.
2 Medium impact: o.a. gym training, spinning en skiën.
3 High impact: o.a. hardlopen, aerobics en dansen.

Ik draag nog steeds mijn Nike sport-bh, het blijft een favoriet. Als je niet veel te besteden hebt zijn die van de H&M ook prima, maar een sport-bh is wel een investering waard.

Ikzelf draag graag de HKMX The Athlete Sport van de Hunkemöller. Dit omdat hij de vorm heeft van een Nike sport-bh. De voordelen van de HKMX Athlete Sport zijn dat hij paddings heeft. Hij geeft dus ondersteuning, maar drukt de borsten niet helemaal plat. De bandjes op de rug zijn gekruist. Een heel fijn detail, maar je kan ze ook verstellen. Het is een level 2, maar ik draag hem ook met hardlopen. Voor mijn B-cup geeft deze voldoende steun. Ben je gezegend met een grote borstpartij, dan raad ik zeker de HKMX The Pro sport bh aan.

sport bhs collage

  1. Victoria's Secret, Front-Close Sport Bra €53,78
  2. Nike, Pro Classic BH €29,95
  3. Nike, Pro Classic Padded €40
  4. Adidas, Infinite Series Supernova Beha €40
  5. H&M, Tweezijdige draagbare sport-bh €8,99
  6. Hunkemöller, HKMX The Pro sport bh €29,99
  7. Hunkemöller, HKMX The Elite sport bh €29,99
  8. Hunkemöller, HKMX The Athlete sport bh €29,99

http://www.urbanrunners.nl/no-sports-bra-lets-keep-it-bouncin

,