HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Eet je suikervrij? Dit zijn mijn favoriete snacks!

Geplaatst op 20/10/2016 door eetpaleo

Afkicken van een suikerverslaving is niet altijd even gemakkelijk. Ik ga er geen doekjes om winden. En wanneer je ná het afkicken opnieuw met je neus in de zoetigheid duikt, dan is die verslaving ook zo weer terug!

Zie het een beetje alsof je op een evenwichtsbalkje loopt. Best een brede balk, want je kunt best wat naar links of rechts uitwijken, maar niet te ver. Wanneer je iets te ver bent gegaan dan merk je dat vanzelf: voor je het weet heb je enorm veel zin in ZOET (en dan ook echt ALLES wat zoet is) en weet je gewoon niet zo goed meer of je nu honger hebt, of gewoon trek. Karin legde dat trouwens prachtig uit in haar verhaal, dat is echt een aanrader om te lezen.

Geloof me, ook ik weet er alles van! Om ervoor te zorgen dat ik daar geen last meer van heb, neem ik meestal iets te snacken met me mee. Geen zoete energiereep natuurlijk, maar snacks voor de echte noodgevallen.

Wie al een tijdje Paleo eet zal namelijk merken dat je prima een maaltijd over kunt slaan, dat je niet zo vaak honger hebt. Maar soms heb je een stressvolle dag, heb je je maaltijden eventjes niet gepland en begin je toch wel heel veel trek te krijgen. Hoe handig is het dan om iets bij je te hebben? Heel handig! Tenminste, dat vind ik.

Zorg dus dat je altijd iets te snacken bij je hebt. Iets wat suikervrij is, maar wat je wel even snel tussendoor kunt eten. Nu begrijp ik ook best dat je niet altijd tijd hebt om de snacks te maken die je in het EetPaleo Suikervrij e-book vindt, of die op mijn site staan. Dus bedacht ik dat het handig zou zijn om mijn favoriete suikervrije snacks gewoon op een rijtje te zetten. Ze zijn allemaal kant-en-klaar en ik zorg er in ieder geval altijd voor dat ik een aantal van deze items op voorraad heb. Je weet maar nooit.

Deze snacks zijn trouwens ook heel fijn om mee te nemen tijdens een dagje weg, voor na het sporten, enzovoorts. Oh en voor je het je afvraagt: ik word niet betaald om deze snacks te promoten, ik ben er gewoon echt enthousiast over.

Kant-en-klare Suikervrije snacks

  • Crackers
    Crackers zijn toch niet Paleo? Nou, ze hebben tegenwoordig heel lekkere Paleo-proof opties! Zo vind ik de crackers van BioBites heel erg smakelijk, maar ook de crackers van LifeFood zijn heerlijk. Vooral die met wortel erin, dat zijn net tortillachips! Deze crackers koop ik bij EkoPlaza of Paleo Store.
  • SeaSnax
    SeaSnax zijn een soort dunne chips van zeewier. Er zitten slechts 3 ingrediënten in: zeewier, olijfolie en zeezout. Ik kan alvast zeggen dat ze verslavend lekker zijn. Ik koop deze in een six-pack via iHerb.com en meestal zijn ze binnen een week op 😉

Lees verder op EetPaleo.nl!