HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Geplaatst op 19/10/2016 door beaufood

Cookies for breakfast! Ik houd ervan. Deze koekjes zijn voor iedereen die haastig is in de ochtend en zich voorneemt tijd vrij te maken om normaal te ontbijten maar bij wie dit nooit lukt. Mezelf als voorbeeld nemend wanneer ik vroeg de deur uit moet. Dan zijn deze koekjes echt een uitkomst. Ze zijn klein maar vullend en gezoet met pompoenpuree en pindakaas. Top combi al zeg ik het zelf. En lekker herfstig!

Doordat ze vrij zijn van geraffineerde suiker zijn ze niet knapperig maar chewy. De koekjes zijn natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje maar ik vind het meer een ontbijt koekje ofzo, ik denk door de structuur en de havermout. Oh, en de pumpkin spice die ik gebruik is een mengeling van kruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Lekker in koekjes en cakes? Heel erg! Deze kruiden zelf bij elkaar sprokkelen? Kan, maar het is echt de moeite waard om een potje op de kop te tikken want je zult het als foodie nodig hebben deze herfst. In deze tijd van het jaar is dit kruid bij veel supermarkten verkrijgbaar als special maar online kun je natuurlijk ook altijd terecht. Mijn lieve blogger vriendin Kim verkoopt lekkere kruiden (in leuke potjes) via haar webshop. Ook súper leuk om cadeau te geven trouwens.

Lees verder op www.beaufood.nl