HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Mentale strijd tijdens een wedstrijd

Geplaatst op 20/10/2016 door eatrunlove


Het is halverwege je race. Die race waar je best wel lang voor hebt getraind. Je bent best goed begonnen, maar wat is dat nu? Een kramp in je been? Auw, dat doet best wel pijn! En die pijn is best wel vermoeiend, je gaat er scheef van lopen. Opeens maak je je zorgen. Hoe kan het dat je nu al iets voelt? Je hebt toch genoeg gedronken? En de laatste training ging nog wel zo goed. Je denkt dat je met deze pijn waarschijnlijk je streeftijd niet meer gaat halen, terwijl deze wedstrijd zo belangrijk voor je was. Je had hier naartoe gewerkt en aan best veel mensen gezegd dat je in topvorm was. Wat zullen ze wel niet denken als je hier een slechte prestatie neerzet? Als je afhaakt vinden ze je al helemaal een watje. Ondertussen is het alleen maar erger geworden en je voelt de vermoeidheid nu echt inslaan. Ben je misschien toch te hard begonnen? Oh nee, dit wordt echt helemaal niks. Waar ben ik mee bezig? Wat doe ik hier eigenlijk?

Dit is misschien wel een rampscenario die je herkent. Waarschijnlijk als je al meerdere wedstrijden hebt gelopen herken je in ieder geval een deel ervan. Wat is hier eigenlijk aan de hand?

Lees verder op www.eatrunlove.nl