HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Wat moet je eten voor het sporten? De diëtist legt uit

Geplaatst op 23/10/2016 door modelworkout

Hoi Naomi, ik had een vraag over eten voor het sporten. Wat kan ik het beste eten voordat ik ga trainen en maakt het uit hoeveel ik eet? Ik kan namelijk erg misselijk worden als ik aan het trainen ben en soms moet ik erdoor stoppen. Dat heb ik vooral als ik aan kracht training doe maar niet als ik een bodyshape les of cardio doe. Ps op de gym werd geadviseerd om 100mg rijst te eten voor het trainen. Is dat echt handig want dat eet ik echt nooit voordat ik ga trainen. Of is dat weer zo’n fit food fabeltje?

Toen ik begon met dit te schrijven was mijn eerste zin ‘Ja, dit is weer zo’n typisch fabeltje!’. Maar hoe verder ik dit ging uitzoeken, hoe meer ik mijn mening moest bijstellen... Dus, hoe zit het dan?

Rijst is een graan, en dus vergelijkbaar met andere granen en graanproducten zoals brood, pasta, muesli, havermout, couscous, quinoa, teff of boekweit. Het hoofdbestanddeel van een graan is zetmeel, ofwel de welbekende term ‘koolhydraat’. Als je 100 gram ongekookte rijst eet, eet je ongeveer 240g gekookte rijst, ofwel 5 opscheplepels. Een vrij grote portie veel velen! Dit is vergelijkbaar met 6 sneetjes volkorenbrood, 5 sneetjes witbrood, 270g gekookte witte pasta, 128g rauwe havermout (zonder melk!) of 420g gekookte quinoa. Bij alle hap je 78g koolhydraten naar binnen. Maar waar komt die hoeveelheid dan vandaan?

Lees verder op www.modelworkout.com