HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Complete InstantPot handleiding

Geplaatst op 23/10/2017 door eetpaleo

Dolblij met je nieuwe InstantPot, je pakt hem uit, zet hem op het aanrecht en dan… Een kleine vlaag van paniek. Waar zijn al die knopjes voor!?! Ik had exact die reactie toen ik mijn InstantPot een paar jaar geleden in huis kreeg. Ik was er zo blij mee en wilde ‘m echt graag gaan gebruiken, maar ik had geen idee waar ik moest beginnen. De InstantPot handleiding die erbij zat vond ik ook niet echt duidelijk (en deze is niet in het Nederlands), en dat hoor ik van meer mensen.

Het is echter wel een ontzettend fijne slowcooker dus ik ga je hier zo eenvoudig mogelijk uitleggen hoe hij werkt. Het is ook echt heel eenvoudig, maar je moet het wel even weten. Ik loop alle functies, knopjes en lampjes met je door!

Heb je nog geen InstantPot maar wil je er wel een? Dan vind je helemaal onderaan het artikel nog wat handige tips.

Om te beginnen heeft de InstantPot 7 verschillende functies:

  1. Slowcooker
  2. Hoge drukpan
  3. Stoompan
  4. Rijstkoker
  5. Aanbakken
  6. Yoghurt maker
  7. Warmhoudstand

Links en rechts van het display zie je 8 voorgeprogrammeerde functies staan, daar ga ik in de InstantPot handleiding verder op in. Ook zie je in het display verschillende lampjes staan, knoppen met een plus en een min, en daaronder vind je weer 8 andere knoppen waarmee je de meeste instellingen kunt regelen.

InstantPot handleiding (Nederlandse gebruiksaanwijzing)

Het deksel

Op het deksel vind je als laatste een ventiel, welke je kunt instellen op ‘Venting’ of ‘Sealing’. De stand ‘Venting’ betekent open – er kan dan stoom ontsnappen. De ‘Sealing’ stand betekent dat de InstantPot af wordt gesloten zodat de druk op kan bouwen, deze stand gebruik je vooral wanneer je onder hoge druk kookt. Tijdens het gebruik van deze stand komt het metalen pinnetje omhoog zodra de druk voldoende op is gebouwd. Is de druk afgenomen, dan valt het pinnetje weer omlaag in het deksel.

Aan de achterkant van het apparaat hangt een doorzichtig plastic bakje, deze vult zich soms met een beetje vocht tijdens het koken. Maak dit bakje regelmatig schoon na het gebruik.

Lees verder op EetPaleo.nl!