HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

De invloed van voeding op je nachtrust

Geplaatst op 16/10/2018 door vivonline

Veel mensen zijn zich niet bewust van de enorme impact die iemands levensstijl heeft op de nachtrust. Lichaamsbeweging is daar één van, maar wat nog meer invloed heeft is de keuze van voeding.

Een verkeerde toevoer van energie naar het lichaam is vaak de oorzaak van slaapproblemen. Strenge dieten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een tekort aan energietoevoer is. In de meeste culturen (in ieder geval in de onze) gaat het om een overschot aan energietoevoer vlak voor het slapengaan. Het lichaam wordt ’s nachts dan nog flink aan het werk gezet omdat er nog veel eten verteerd moet worden of het lichaam krijgt te laat teveel stimulerende stoffen binnen waardoor je slaapritme onderbroken wordt. Het feit dat je na acht uur ’s avonds niets meer moet eten is dan ook een fabeltje. Zorg gewoon dat je twee uur voordat je in bed stapt, niets meer eet zodat je darmen ook rust hebben.

Cafeine

De bekendste oorzaak van slecht slapen is cafeine. Cafeine is slecht voor de nachtrust omdat het een stimulerende werking heeft op de hersenen, maag, nieren en darmen. Eigenlijk weet iedereen wel dat cafeine een stimulerende werking heeft en je ’s nachts wakker houdt. Bovendien versterkt het een gevoel van onrust, wat niet handig is vlak voor bijvoorbeeld een examen. Je kunt het beste vanaf 14.00u geen koffie meer drinken en ook producten met een hoog cafeinegehalte laten staan zoals cola, chocola en bepaalde theesoorten. Thee zonder cafeine en kruidenthee kun je natuurlijk wel drinken. Energiedrank is natuurlijk al helemaal slecht voor de nachtrust. Let ook op met medicijnen in veel afslankpillen, pijnstillers en medicijnen tegen verkoudheid zit ook cafeine.

lees verder:

https://www.vivonline.nl