HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Goed idee: met je buurt een AED aanschaffen

Geplaatst op 15/10/2018 door happyinshape

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. De AED brengt door middel van elektrische schokken het hartritme van iemand met een hartstilstand weer op gang. Een levensreddend apparaat dus. Dít is waarom jouw buurt er eentje moet hebben.

Wekelijks worden er 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dat zijn er dus ruim 15.000 per jaar. Dit gebeurt het vaakste bij het slachtoffer thuis. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal, terwijl de ambulance er vaak langer over doet om ter plaatse te zijn. 

Op dit moment zijn er zo'n 100.000 draagbare AED's verkocht, waarvan 20.000 geregistreerd. Ze hangen vaak in kantoren, op stations en op vliegvelden. Het probleem met veel van deze defibrillatoren is dat ze niet 24 uur per dag beschikbaar zijn, omdat ze binnen hangen. Omdat je bij een hartstilstand maar kort de tijd hebt om het slachtoffer te redden en de meeste hartstilstanden voorkomen bij het slachtoffer thuis, is het belangrijk om een AED dicht bij huis te hebben.

De kosten

lees verder:

https://happyinshape.nl